Neil Armstrong: Aselenizarea a avut doar 50% şanse de reuşită

Neil-Armstrong
Neil-Armstrong

Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, a acceptat să acorde un interviu pe tema misiunii Apollo 11, cea mai îndrăzneaţă aventură de explorare a omenirii.

Neil Armstrong a acceptat în sfârşit să vorbească pe larg despre misiunea Apollo 11, cu ajutorul căreia omenirea a ajuns pe Lună. Neil Armstrong, primul om care a păşit pe satelitul natural al Terrei a vorbit despre îndrăzneaţa misiune pe care a condus-o pentru un site australian.

În interviul care s-a întins pe parcursul unei ore, Neil Armstrong, în vârstă de 81 de ani, a dezvăluit că misiunea Apollo 11 a avut doar 50% şanse de reuşită şi şi-a exrimat regretul că Statele Unite şi-au cam pierdut entuziasmul pentru explorarea spaţială, scrie guardian.co.uk.

"Cu o lună înainte, consideram că aveam 90% şanse de a ne întoarce în siguranţă pe Terra, însă doar 50% şanse de a aseleniza cu succes. Existau foarte multe necunoscute legate de coborârea de pe orbita selenară, astfel încât existau şanse mari ca să fi scăpat ceva din vedere", şi-a amintit Armstrong.

"NASA a fost una dintre instituţiile care i-au motivat cel mai mult pe elevi şi studenţi să obţină lucruri extraordinare. Din păcate, programul spaţial american nu-i mai stimulează pe tineri la fel de mult", a deplâns cel mai faimos astronaut din lume situaţia în care a ajuns Agenţia Spaţială Americană.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel