Neil Armstrong: Aselenizarea a avut doar 50% şanse de reuşită

Neil-Armstrong
Neil-Armstrong

Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, a acceptat să acorde un interviu pe tema misiunii Apollo 11, cea mai îndrăzneaţă aventură de explorare a omenirii.

Neil Armstrong a acceptat în sfârşit să vorbească pe larg despre misiunea Apollo 11, cu ajutorul căreia omenirea a ajuns pe Lună. Neil Armstrong, primul om care a păşit pe satelitul natural al Terrei a vorbit despre îndrăzneaţa misiune pe care a condus-o pentru un site australian.

În interviul care s-a întins pe parcursul unei ore, Neil Armstrong, în vârstă de 81 de ani, a dezvăluit că misiunea Apollo 11 a avut doar 50% şanse de reuşită şi şi-a exrimat regretul că Statele Unite şi-au cam pierdut entuziasmul pentru explorarea spaţială, scrie guardian.co.uk.

"Cu o lună înainte, consideram că aveam 90% şanse de a ne întoarce în siguranţă pe Terra, însă doar 50% şanse de a aseleniza cu succes. Existau foarte multe necunoscute legate de coborârea de pe orbita selenară, astfel încât existau şanse mari ca să fi scăpat ceva din vedere", şi-a amintit Armstrong.

"NASA a fost una dintre instituţiile care i-au motivat cel mai mult pe elevi şi studenţi să obţină lucruri extraordinare. Din păcate, programul spaţial american nu-i mai stimulează pe tineri la fel de mult", a deplâns cel mai faimos astronaut din lume situaţia în care a ajuns Agenţia Spaţială Americană.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel