Artur Fischer, unul dintre marii inventatori, a murit

Inventatorul german, Artur Fischer, a murit la vârsta de 96 de ani. Acesta a înregistrat peste 1.100 de brevete de invenţie, inclusiv primul bliţ sincronizat pentru o cameră foto şi diblul din plastic pentru prinderea holţşuruburilor în perete.

Fisher a realizat primul brevet  în 1947, când a dorit să o fotografieze pe fiica sa nou-născută.

A inventat atunci un mecanism sincronizat care să declanşeze bliţul, atunci când se apasă „trăgaciul" camerei foto, scrie nytimes. com. Dispozitivul lui Fischer a fost cumpărat de Agfa, o companie importantă din domeniul fotografiei şi în următorii 70 de ani, acesta a inventat sute de soluţii pentru problemele tehnice ale oamenilor obişnuiţi, potrivit gandul.info.

În 1958, Fischer şi-a pus o întrebare „constructivă": cum poţi insera un şurub într-un perete de rigips, care să ofere deplină siguranţă de-a lungul timpului? Astfel a inventat diblul de plastic pentru holţşuruburi.

Astăzi, peste 14 milioane de asemenea dibluri sunt produse în toată lumea. Fischer a mai inventat, printre altele, kiturile de modelism Fischertechnik, suporturile pentru pahare cu capace retractabile, duzele de ventilaţie şi un material special comestibil, pentru modelare, realizat din amidon.

Fischer a avut mai multe invenţii decât marele Thomas Edison, care a înregistrat 1.093 patente pe numele său. Pentru munca sa, Fischer a fost recompensat în 2014 cu un premiu European Patent Office.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel