Urmărește emisiunea live


Arpechim rămâne la pachet cu Oltchim, afirmă Vosganian

arpechim
arpechim

Varujan Vosganian spune că  Oltchim trebuie să-şi rezolve situaţia funcţională, în şase luni situaţia juridică, iar într-un an să înceapă să îşi amelioreze situaţia financiară. De asemenea, Arpechim, care asigură materia primă pentru Oltchim va fi dată la pachet în cazul unei privatizări.

“Eu am trei orizonturi de timp pentru Oltchim. Cel scurt este de două luni, în care eu trebuie să rezolv problema funcţionării curente a Oltchim. Avem un plan în care să luăm nişte bani de la un consorţiu de bănci, să punem un management privat, adică să facem un management de societate comercială, care să dea încredere traderilor şi băncilor. Eu în trei luni trebuie să asigur o capacitate funcţională de 50% la Oltchim.

 Orizontul pe termen mediu este iunie-iulie. Până atunci trebuie să ştim dacă Oltchim este privatizabil sau nu. Eu încă mă încăpăţânez să cred că este. Am avut consultări cu organizaţii financiare internaţionale. FMI este foarte sceptic în privinţa privatizării Oltchim.

 Orizontul pe termen lung este sfârşitul lui 2013, când Oltchim trebuie să intre în altfel de parametri, încât să aibă dialog cu creditorii şi să înceapă să-şi îmbunătăţească situaţia financiară”, a explicat ministrul Varujan Vosganian la emisiunea "Dupî 20 de ani".

 Vosganian a mai declarat că strategia Guvernului rămâne în continuare ca rafinăria Arpechim, care asigură materia primă pentru combinatul Oltchim, să fie dată la pachet în cazul unei privatizări. Vosganian spune că CEO-ul Petrom, Mariana Gheorghe, a promis că va menţine Arpechim pe linia de plutire, până la o eventuală privatizare a Oltchim.ceo, petrom

“Dacă Arpechim nu are viitor, eu nu am nicio şansă să merg la bănci şi să cer bani în contul garanţiei. De aceea, pentru mine un mesaj pozitiv din partea OMV Petrom este fundamental. Am avut o discuţie cu Mariana Gheorghe şi în paralel cu băncile şi am obţinut următoarele garanţii: de la bănci, că orice formulă de privatizare va avea o formulă integrată cu platforma de petrochimie, iar de la domna Mariana Gheorghe că Arpechim va fi ţinut într-o formulă integră fizic şi funcţional, până când noi vom face oferta de privatizare Oltchim. Noi dorim o privatizare integrată chimie-petrochimie, iar pentru asta avem nevoie de ipoteza rafinăriei Arpechim. Pentru că s-ar putea ca unii doritori să ia Oltchim să aibă sursele lor de materie primă, iar alţii să găsească o formulă de integrare a rafinăriei”, a spus Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel