Arheologii dezvăluie oasele celui mai mare dinozaur din Statele Unite

Două vertebre gigantice și un femur au fost găsite în New Mexico. Oasele aparțin unui erbivor cu gâtul lung înrudit cu Diplodocus: Alamosaurus sanjuanensi.

Autor: Bănică Oana

Enormele oase aparținând, probabil, celui mai mare dinozaur din Statele Unite au fost dezvăluite de cercetători. Vertebrele și femurul au fost colectate în New Mexico din anul 2003 până în anul 2006. Acestea aparțin dinozaurului Alamosaurus sanjuanensis, un erbivor cu gâtul lung înrudit cu Diplodocus, care a cutreierat în urmă cu 69 de milioane de ani ce este acum regiunea sud-vestică a Statelor Unite.

Cercetătorul Denver W. Fowler susține că specia Alamosaurus este cunoscută de ceva timp, rămășițele sale fiind descrise prima dată in 1992. De atunci, mai multe oase au fost descoperite în New Mexico, Utah, însă mărimea noilor oase i-au surprins până și pe cercetători. Enormitatea lor plasează specia Alamosaurus în aceeași categorie de mărime cu alți giganți din America de Sud, printre care și Argentinosaurus, care cântărea aproximativ 70 de tone.

Noile descoperiri nu demonstrează numai faptul că Alamosaurus este recunoscut ca fiind cel mai mare dinozaur din America de Nord, dar și că acesta se încadrează printre cele mai mari specii sud-americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel