Arheologii dezmint că Taj Mahal ar fi în pericol de prăbuşire

Arheologii care supraveghează lucrările de prezervare a celebrului mausoleu indian Taj Mahal au dezminţit vineri informaţiile vehiculate recent în presă potrivit cărora monumentul s-ar putea prăbuşi în următorii ani, din cauza stării proaste a fundaţiei de lemn.

Parlamentarul Ramshankar Katheria din Agra, oraşul din nordul Indiei unde se află Taj Mahal, a fost citat de cotidianul britanic Daily Mail spunând că monumentul s-ar putea prăbuşi în următorii doi până la cinci ani, în absenţa unor eforturi pentru conservarea sa, informează Mediafax.

Însă Centrul de arheologie din India (ASI), care a desfăşurat o lucrare amplă de curăţenie la Taj Mahal în 2007, a respins vineri aceste predicţii.

"Se fac teste în mod regulat şi diferitele agenţii, printre care şi Centrul naţional de arheologie, nu au adus niciodată în discuţie un asemenea pericol", a spus arheologul-şef de la ASI, I.D. Dwivedi.

Pe de altă parte, Ramshankar Katheria a dezminţit faptul că ar fi prezis prăbuşirea mausoleului în maxim cinci ani, însă a mărturisit că, de mai multe ori, le-a împărtăşit unele temeri privind supravieţuirea monumentului premierului Manmohan Singh şi preşedintei Indiei Pratibha Patil.

Citeşte şi:

Taj Mahalul riscă să se prăbuşească. Vezi trei preşedinţi români care au apucat să se fotografieze lângă mausoleu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel