Apocalipsa 2012: teoria conspiraţiei în 3 preziceri despre sfârşitul lumii

apocalipsa
apocalipsa

Apocalipsa anunţată la 21 decembrie 2012 este alimentată cu zvonuri şi reinterpretări ale unor evenimente care au mai avut loc, dar care nu au produs nicio pagubă la vremea lor. Oamenii de ştiinţă au demontat pe rând toate teoriile despre marea Apocalipsă, însă răul a fost deja făcut. De vină pentru această teamă globală sunt teoriile apocaliptice care circulă cu mare viteză. Dar oare cât de plauzibile sunt aceste idei? Dacă ar fi să îi credem pe cei care le-au năsocit, atunci am putea crede că există foarte multe date care atestă iminenţa unui dezastru în 2012. Problema este că majoritatea acestor teorii privind evenimentele apocaliptice care ar trebui să aibă loc în 2012 nu sunt altceva decât aduceri în prezent a unor preziceri care nu s-au adeverit la vremea lor.

autor: Laurenţiu Păiuş

În continuare vom analiza 3 teorii – cele mai cunoscute şi vom afla părerea oamenilor de ştiinţă în legătură cu acestea:

1. Avem spre exemplu planeta ipotetică Nibiru, care pe 21 decembrie 2012 ar trebui să producă mari cataclisme atunci când va trece foarte aproape de Terra. Dar astronomul Phil Plait arată pe blogul său că această predicţie a mai fost făcută în trecut. El spune că Nibiru ar fi trebuit să treacă deja pe lângă Pământ în mai 2003 - data la care Nancy Lieder a prezis că această planetă s-ar apropia de planeta noastră. Dacă atunci nu s-a întâmplat nimic, atunci de ce am crede că în 2012 lucrurile vor sta altfel?

2. Avem şi exemplul teoriei alinierii galactice din 2012, care şi ea ar aduce o serie de dezastre pe Pământ. Nici aceasta nu este ceva nou. Pentru 5 mai 2000, dacă vă mai amintiţi, se prevedea ca "marea aliniere planetară" să producă mari catastrofe pe glob. 5 mai 2000 a venit, a trecut şi nimic nu s-a întâmplat, aşa că era nevoie să se facă o nouă predicţie. Evident că nu mai putea fi vorba despre o simplă aliniere planetară, deoarece nu mai credea nimeni în periculozitatea unui asemenea fenomen, deci au găsit un nou fenomen – aliniere galactică. În acest caz, în locul alinierii Pământului cu Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn vom avea o aliniere a Pământului cu Soarele şi centrul Galaxiei. Dar nici acest fenomen nu este unul periculos. Dovada? Această aliniere are loc în fiecare an în preajma zilei de 21 decembrie, aşa cum explică David Morrison, cercetător NASA, pe siteul Agenţiei Spaţiale Americane. A simţit vreunul din voi ceva anul trecut? Dar acum 10 ani? Atunci cum putem să credem că anul viitor va fi diferit?

3. Nu putem încheia fără să vorbim despre teoria mega-erupţiei solare, care ar putea distruge Pământul anul viitor in decembrie. Tot David Morrison spune că erupţiile solare reprezintă un fenomen normal în existenţa Soarelui, dar că acestea pot afecta doar sateliţii artificiali de pe orbita Pământului, nu şi oamenii aflaţi la sol. Acelaşi cercetător explică faptul că activitatea solară prezintă cicluri de 11 ani. În acest interval, avem un minim şi un maxim al activităţii solare. Maximul activităţii solare (perioada in care erupţiile solare sunt mai dese şi mai puternice) în ciclul actual este aşteptat în 2013, deci asocierea acestei teorii cu anul 2012 nu are sens.

[poll id="63"]mce_marker

Citeşte şi:

Teorii apocaliptice 2012: Moartea albinelor

2012: Apocalipsa maya, spaima planetară şi profitorii ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel