Apa de parfum sau apa de toaletă. Cum faci alegerea

Emanuela Ursulean / 14 sep 2015 / 20:01 Salveaza PDF Comentarii
produse contrafacute
Descriere foto: produse contrafacute

Parfum, apă de parfum, apă de toaletă, colonie - ce diferențe există între acestea

Parfumurile sunt alcătuite din combinații de mirosuri, aceste combinații fiind numite note. Notele de top sunt foarte ușoare și persistă doar câteva minute (5-10 minute). Notele de mijloc devin vizibile în aproximativ 15 minute de la aplicare. Acestea pot dura până la o oră sau mai mult. Notele de vârf sunt ingredientele de bază ale unui parfum, acestea având cea mai lungă persistență, de obicei, pentru mai multe ore.

Fiecare dintre noi are propriile gusturi. Nu vă orientați niciodată după mirosul probelor/testelor de parfum din interiorul flaconului. Aplicați parfumul sau alte produse similare, pe un tampon de bumbac sau pe orice altă suprafață după care lăsați-o într-un spațiu deschis, în contact direct cu aerul. Acest tip de probă va reda cu o mai mare fidelitate mirosul parfumului respectiv.

Concentrațiile diferite ale acestor arome fac diferența între parfum, apă de parfum, apă de toaletă și apă de colonie.

În funcție de concentrația esenței de parfum, avem:

1. Parfumul - cel mai persistent, cel mai valoros, cel mai scump; conține undeva între 20% și 40% esență pură de parfum.

2. Apă de parfum - mai ieftin, destul de persistent, destul de scump; conține 10% - 20% esență pură de parfum.

3. Apă de toaletă - mai puțin persistent, miros destul de puternic, cea mai folosită, preț potrivit; conține 5% - 12% esență pură de parfum.

4. Apă de colonie - concentrație mai mare de alcool, persistent, destul de scump; conține 2% - 5% esență pură de parfum.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23