Apa care face minuni. Celebritățile sunt deja dependente

În ultima perioadă, rețelele sociale s-au umplut de selfie-uri în care actorii și modelele beau apă de nucă de cocos sau vorbesc despre beneficiile ei. Madonna, Rihanna, Demi Moore, Jennifer Aninston sunt doar câteva dintre celebritățile care s-au declarat dependente de apa de nucă de cocos.

Pentru Madonna, apa de nucă de cocos este elixirul frumuseții. Cântăreața a devenit dependentă de Vita Coco, firma care produce apa de cocos, iar în momentul în care Giles, fondatorul companiei a aflat acest lucru, i-a propus să se asocieze cu el. Următoarele care s-au declarat fane au fost Demi Moore, Rihanna, Alessandra Ambrosio, Jennifer Aninston și Katy Perry.

(w670)

Beneficii:

1. Conține puține calorii. Cu doar 45 de calorii/pahar, apa de nucă de cocos este lipsită de grăsimi și conține de 5 ori mai puțin zahăr față de alte sucuri de fructe, cum ar fi cel de mere sau cel de struguri. Celebritățile o plasează pe primul loc în topul listei cu băuturi naturale preferate.

2. Hidratează. Acesta este unul dintre motivele pentru care modelul brazilian Alessandra Ambrosio consumă apa de cocos în dieta sănătoasă, bazată pe fructe și legume. O folosește pentru a-și hidrata pielea, dar și pentru a-i potoli setea, informează publicația spaniolă abc.es. Această băutură este bogată în electroliți esențiali, responsabili pentru echilibrarea balanței dintre apă și pH-ul sanguin.

3. Conține mai multe minerale decât o băutură izotonică. Un studiu recent prezentat de American Chemical Society a ajuns la concluzia că apa de nucă de cocos conține mai multe lichide, mai mult magneziu, calciu, sodiu și fosfor decât băuturile tipice care sunt consumate în timpul orelor de sport.

4. Este compusă din proprietăți anti-îmbătrânire. Este cea mai bogată sursă naturală de citokine, acei hormoni de plante care împiedică celulele să fie expuse unor modificări degenerative. Astfel, datorită aportului de nucă de cocos sunt reduse riscurile de a suferi de boli generative relaționate cu îmbătrânirea.

5. Previne infecțiile. Nivelurile ridicate ale acidului laric – un acid gras cu proprietăți anti-bacteriene, anti-fungice și anti-virale – întărește apărarea sistemului imunitar și transformă această apă într-un super "vaccin" natural, de exemplu, pentru femeile gravide.

6. Ajută la digestie. Datorită enzimelor sale bioactive, apa de cocos este folosită ca tonic digestiv pentru a trata bolile de stomac și constipația. De asemenea, reglează pH-ul fluidelor din organism.

7. Dispune de foarte mulți nutrienți. Conține vitamine, aminoacizi, enzime, antioxidanți, fitonutrienți, minerale și oligoelemente, cum ar fi zinc, seleniu, iod și sulf.

8. Îmbunătățește circulația. Îi sunt atribuite, de asemenea, proprietăți pentru prevenirea formării cheagurilor, scăderea colesterolului rău și tonifierea inimii.

9. Asigură energie pentru creier și mușchi. Aceasta conține 295 mg. potasiu/pahar (de 3 ori mai mult decât o banană), care reglează funcția bătăilor inimii, a tensiunii arteriale și musculare și îmbunătățește cunoștințele cognitive. În plus, numeroase studii au demonstrat că apa de nucă de cocos este responsabilă pentru echilibrarea de sodiu și potasiu în dieta noastră.

10. Este diuretică. Ajută la funcționarea mai bună a tractului urinar și previne formarea pietrelor la rinichi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel