Animalele în pericol din cauza încălzirii globale. Anumite specii vor fi exterminate

Urs Polar
Urs Polar

Cercetătorii spun că temperaturile mai ridicate din ultimii ani au obligat unele dintre animale să se adapteze: ele au nevoie de mai puţine grăsime pentru a supravieţui. Altele, însă, se chinuie să trăiască.

Experţii se aşteaptă ca în următoarele decenii, unele specii de animale, dar şi de plante, să devină şi mai mici şi să se tranforme în versiuni miniaturale a ceea ce cunoaştem noi azi, informează Realitatea.

Acest lucru va avea un impact major asupra oamenilor care se hrănesc cu ele şi care vor distruge lanţul trofic, ducând spre extincţie anumite specii.

Printre animalele care au început deja să se micşoreze se află oile scoţiene, care au scăzut în dimensiuni cu 5% între 1985 şi 2007, din cauza iernilor mai călduroase.

Alte animale care au devenit mai mici recent sunt specii de cerbi, ţestoase, pescăruşi, ulii şi chiar urşii polari, printre altele.

"Întrucât schimbările climatice ar putea fi mai rapide decât în trecut, multe organisme nu se vor putea adapta suficient de repede. Speciile care se vor adapta sunt cele care vor scădea în dimensiuni", a declarat dr. David Bickford de la Universitatea Naţională din Singapore.

În studiul publicat în revista Nature, cercetătorii prezic că micşorarea speciilor se va accelera în acest secol, întrucât temperaturile ar putea creşte cu până la 7 grade Celsius până în 2100.

Climatul rece găzduieşte animale mai mari, întrucât acestea s-au adaptat să înmagazineze mai multă căldură, fapt cunoscut drept regula lui Bergmann, după biologul german care a descris-o pentru prima oară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel