Alimentele sărace în grăsimi îngraşă

alimente sarace in graismi
alimente sarace in graismi

În mod paradoxal, dietele cu alimente sărace în grăsimi pot îngrăşa mai grav decât regimul normal de alimentaţie. În primul rând, alimentele prezentate ca dietetice au gustul îmbunătăţit printr-un număr de aditivi şi zaharuri. Mai mult, din considerentul aportului mic de calorii, suntem tentaţi să mâncăm mai mult un aliment sau altul, ajungând, în cele din urmă, tot la nedoritele kilograme în plus.

Autor: Larisa Cobuz

Nutriţionistul newyorkez Keri Glassman mai atrage atenţia asupra faptului că alimentele dietetice nu sunt săţioase. Ele se digeră rapid şi lasă în urmă senzaţia de foame, relatează FoxNews.

Două astfel de alimente periculoase sunt chips-urile dietetice şi untul de arahide. Primele au un aport considerabil de sare, carbohidraţi şi aditivi pentru a compensa gustul şi textura dată de grăsimea chips-urilor normale. De multe ori, o pungă de chips-uri dietetice conţine cu 20% mai mult sodiu şi cu 15% mai mulţi carbohidraţi decât una normală.

Alunele conţin un tip de grăsime sănătos, care nu se transformă în ţesut adipos nedorit şi nu suprasolicită metabolismul. În untul de arahide, totuşi, acest tip de grăsime este inlocuit cu maltodextrină, un carbohidrat adeseori folosit în produsele de acest tip. Astfel, pentru 10 calorii mai puţin, untul de arahide aduce în plus, faţă de arahidele în sine, carbohidraţi şi mult zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel