Alimente recomandate în diabet. Surprize după cercetări recente

Cercetări recente au reevaluat unele fructe exotice, dar și unele alimente tradiționale, care sunt recomandate persoanelor cu risc de diabet, sau celor care au deja boala.

Cea mai mare surpriză o reprezintă carnea de vită, scrie site-ul healthypanda.net.

Până de curând, carnea roșie nu avea un renume prea bun, ba mulți nutriționiști o considerau riscantă pentru sănătate. De fapt, carnea de vită este recomandată diabeticilor, studii recente demonstrând că scade riscul apariției bolii.

Avocado are ”zaharuri lente”, care nu modifică nivelul glicemiei după masa. De asemenea, avocado este un fruct care nu afectează digestia și furnizează grăsimi nesaturate, bune pentru sănătate.

Untul de arahide poate ”tăia” foamea pentru două ore, similar carbohidraților, fără să crească, însă, glicemia. Grăsimile nesaturate conținute de untul de arahide sunt ideale pentru metabolismul diabeticilor.

Mărul este un fruct cu conținut scăzut de calorii, care poate reduce foamea, aplatizând vârfurile de insulin dintre mese. Site-ul citat recomandă soiurile de mere Granny Smith și Red Delicious.

Un studiu realizat de Universitatea din Sydney, Australia,  a demonstrate că ouăle, consumate regulat, oferă diabeticilor amino-acizi esențiali, protein și nutrienți vitali, fără să crească nivelul colesterolului rău. Unul sau două ouă pe zi, nu afectează nivelul de colesterol, susține  studio coordonat de Nicholas Fuller.

O porție de pește gras pe săptămână reduce riscul bolilor de inimă, destul de frecvente la diabetici. Acizii omega 3 asimilați în urma consumului de pește gras reduc riscul unor afecțiuni cardio-vasculare cu 40%.

Evident, verdețurile sunt recomandate pentru aportul de vitamin C, fibre și pentru conținutul redus de calorii. La modă, astăzi, pare a fi broccoli, bogată în crom care reglează nivelul glicemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel