Alimente pe care nu trebuie să le reîncălzești niciodată

Reîncălzirea preparatelor este o metoda eficientă, dacă vorbim despre consumul de timp și de bani, dar nu este o metodă recomandabilă mai ales dacă folosești cuptorul cu microunde. Mâncarea reîncălzită nu este foarte sănătoasă, iar trei alimente devin chiar toxice dacă le reîncălzești.

Țelina este o legumă care se consumă atât crudă, cât și preparată. Poate fi adăugată la supe sau ciorbe, dar și în mâncare. Însă ea conține nitrați care pot deveni dăunători organismului nostru atunci când alimentul este reîncălzit, potrivit unica.ro. Recomandat este consumul ei nepreparată termic, știut fiind că nitrații sunt compuși asociați cu mai multe tipuri de cancer. 

Ouă

Dacă s-a întâmplat să fierbi mai multe ouă și, după ce ai consumat o parte din ele, să le refolosești pe celelalte, ai grijă ca acestea să fie adăugate într-un preparat care se consumă rece. Reîncălzite, ouăle elimină o serie de toxine care pot deveni periculoase pentru organism.

Sfecla roșie

Sfecla roșie nu este doar o legumă delicioasă, ci una extrem de benefică pentru organism. Datorită proprietăților sale, sfecla roșie este folosită și în medicina alternativă, fiind o sursă esențială de nutrienți și antioxidanți. Însă, într-o cantitate mică, sfecla roșie conține și nitrați. Nutriționiștii recomandă consumul de sfeclă roșie în sucuri, smoothie-uri sau salate.

Pe lista alimentelor care devin toxice dacă sunt reîncălzite figurează și ciupercile, cartofii sau carnea de pui. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel