ALIMENTE care duc la APARIȚIA RIDURILOR

Procesul de îmbătrânire este unul natural și nu poate fi oprit, dar poate fi încetinit. Însă, nu cu ajutorul cremelor antirid, ci evitând câteva alimente care duc la îmbătrânirea pielii.

În primul rând, este recomandabilă eliminarea din alimentație a produselor care au un conținut ridicat de zahăr. Studiile arată că excesul de zahăr duce la creșterea în greutate și favorizează apariția diabetului, dar afectează și pielea, grăbind procesul de îmbătrânire.

Alcoolul

Consumul excesiv de alcool provoacă umflarea feței, iar cu timpul, vasele de sânge ajung să se lărgească și să depoziteze grăsime sub formă de trigliceride. Cercetările au arătat că un pahar de vin, consumat ocazional, este benefic pentru sănătate, însă, consumat regulat, duce la imflamarea ficatului și la îmbătrânirea prematură a pielii.

Cafeina

Cafeina deshidratează organismul și crește nivelul de cortizol, un hormon produs de glandele suprarenale, ce grăbește procesul de îmbătrânire, atunci când se găsește în cantități mari. Nu trebuie să renunți definitiv la cafea, dar ai grijă să o bei întotdeauna cu un pahar de apă.

Citește și: Trend. Cafea cu unt şi ulei de palmier sau cocos

Alimente prăjite

Cartofii prăjiți sau hamburgerii sunt delicioși, dar cauzează o mulțime de probleme de sănătate. Alimentele prăjite, în general, duc la creșterea în greutate și favorizează retenția de grăsime în organism. Multe dintre aceste produse conțin grăsimi artificiale, ce provoacă inflamarea pielii, obezitate, creșterea colesterolului și dau peste cap producția de insulină. Uleiurile din aceste produse duc și la apariția coșurilor, așa că încearcă să le eviți.

Alimentele procesate

Alimentele procesate sunt extrem de periculoase pentru sănătate, deoarece conțin sare în exces, zahăr și mulți conservanți artificiali. Studiile au arătat că favorizează procesul de îmbătrânire și duc la apariția unor boli grave, precum cancerul de colon.

Sarea

Sarea dă gust mâncării, însă trebuie să îți amintești mereu că usucă pielea. Unele tipuri de sare conțin o cantitate mare de iod, despre care unii dermatologi susțin că ar cauza acnee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel