Alcoolul dă oamenilor senzația că sunt mai atrăgători

whiskey-main
whiskey-main

Potrivit unor studii, consumul de alcool și ideea de a bea fac oamenii să se creadă mult mai atrăgători și mai încrezători în propriile forțe, relaztează Mediafax. Însă aceasta este doar o iluzie.

Un studiu din Franța a fost efectuat pe 19 clienți ai unui bar care au fost rugați să răspundă la întrebarea "Cât de bine crezi că arăți?". Pe măsură ce cantitatea de alcool consumată creștea, răspunsurile erau din ce în ce mai încrezătoare. Studiul a fost publicat în Journal of Individual Differences.

Un al doilea experiment a inclus 89 de voluntari chemați pentru degustarea unei băuturi mentolate cu lămâie. Bărbații au fost împărțiți în două categorii, cei care aveau băuturi cu alcool și cei care aveau băuturi non-alcoolice. În ambele grupuri, unor persoane li s-a spus că au consumat alcool, iar altora că nu. A doua fază a experimentului a constat în filmarea unei presupuse reclame. După filmare, fiecare voluntar o fost chestionat în legătură cu părerea pe care o are despre el însuși cu privire la reclamă. Persoanele care credeau ca au consumat alcool, chiar dacă unii dintre ei nu o făcuseră, și-au dat note mai mari decât ceilalți.

Cercetătorii sunt de părere că ceea ce îi face pe oameni să se simtă mai atrăgători după ce consumă alcool este amintirea imprimată în memoria fiecăruia cu actorii din film surprinși "la un pahar".

Studiile anterioare potrivit cărora oamenii sub influența alcoolului îi văd pe ceilalți mai atrăgători au fost infirmate. Cercetătorii de la Leincester University sunt de părere că "Nu a fost nicio diferenţă - bărbaţii erau la fel de lipsiţi de capacitatea de a discerne ca întotdeauna".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel