Albumul ''25'' al lui Adele, vânzări record în SUA

Cel mai recent album al divei britanice Adele, ''25'', a depășit ștacheta de 10 milioane de copii vândute în Statele Unite. The Recording Industry Association of America (RIAA) i-a înmânat artistei o placă ce vine să certifice faptul că produsul discografic apărut pe piață în noiembrie 2015 a reușit să atingă această performanță, obținând Discul de Diamant, informează marți AFP, potrivit Agerpres.

Distincția i-a fost oferită cântăreței la o ceremonie ce a avut loc la Madison Square Garden din New York, locul în care aceasta a susținut recent șase concerte cu casa închisă.

Potrivit RIAA, albumul precedent al artistei, 21, s-a vândut în 14 milioane de exemplare în Statele Unite, cea mai mare piață din industria muzicală.

Adele, care a înregistrat un succes istoric similar în Marea Britanie, este singura artistă ce a reușit să vândă într-un volum atât de mare de când a luat amploare muzica în format digital, la începutul anilor 2000.

Alți artiști care au fost recompensați cu Discul de Diamant — însă, cu cel puțin un deceniu înaintea lui Adele — sunt Eminem, cu The Eminem Show, Shania Twain cu Up!, Britney Spears — Oops!...I Did It Again, NSYNC — No Strings Attached și compilația Beatles 1, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel