Albert Einstein nu s-a înșelat. Cercetătorii anunță că neutrinii nu depășesc viteza luminii

alberteinstein
alberteinstein

Echipa de oameni de știință care, anul trecut, a anunțat că neutrinii depășesc viteza luminii, recunoște că s-a înșelat din cauza unor erori de măsurare.

Cercetătorii care lucrează la CERN au făcut senzație, în luna septembrie 2011, când au publicat rezultatele experimentului Opera, care sugerau că viteza neutrinilor este mai mare decât cea a luminii, în contradicție cu teoria relativității, enunțată de Einstein în 1905, și care spune că aceasta limită nu poate fi depășită.

În februarie 2012, oamenii de știință au emis ipoteza că rezultatele lor ar putea fi false.

Vineri, în cadrul unei Conferințe internaționale asupra fizicii neutrinilor și astrofizica organizată la Kyoto, fosta capitală imperială niponă, echipa Opera a admis că rezultatele sale erau eronate.

"Primele date măsurate în 2011 cu fasciculii de neutrini între CERN și Gran Sasso au fost revizuite ținând cont de efectele instrumentelor atestate", a explicat echipa.

  "O imagine coerenta a aparut gratie atat datelor anterioare cat si noilor masuratori care duc la o viteza a neutrinilor coerenta in raport cu viteza luminii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel