Află de ce gumele cu nicotină sunt ineficiente pe termen lung

Fumat
Fumat

Plasturii şi guma de mestecat cu nicotină care se utilizează pentru combatarea dependenţei de nicotină şi care ajută la renunţarea la fumat sunt ineficiente pe termen lung. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la La studiu au participat 787 de adulţi din Massachusetts care renunţaseră recent la fumat. Unii dintre aceştia au utilizat terapii alternative pentru a pune capăt acestui viciu, cum ar fi gumele de mestecat sau plasturii. Alţii au avut nevoie de consiliere pshihologică pentru a renunţa la tutun. Ei au fost monitorizaţi pe parcursul a trei perioade: 2001 - 2002, 2003 - 2004 si 2005 - 2006, informează 20minutos.es.

Experţii au arătat că o treime dintre cei care renunţaseră recent la fumat şi-au reluat acest obicei nociv. În grupul celor care au reluat fumatul, cercetatorii nu au găsit nicio diferenţă între persoanele care au apelat la gumă cu nicotină mai mult de şase săptamâni consecutiv şi cele care nu au folosit niciun fel terapie. De asemenea, cercetătorii nu au descoperit diferenţe între cei care fumau mult şi cei care fumau ocazional.

Experţii sunt de părere că acele cheltuielile din fondurile publice care furnizează substitute nicotinice sunt contestabile, dat fiind faptul că această abordare este realizată în detrimentul finanţării campaniilor antifumat, care au fost mai eficiente.

În Sttaele Unite ale Americii, plasturii (sau gumele cu nicotină) pot fi cumpăraţi fără prescripţie medicală de mai bine de zece ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel