Află cum putem evita micşorarea creierului

O dietă bogată în vitamine şi peşte poate preveni micşorarea creierului asociată cu apariţia maladiei Alzheimer. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă din SUA. Studiul publicat în revista Cercetătorii de la University of Oregon Health and Science, de la Portland Medical Center şi de la Oregon State University au studiat 104 de bătrâni voluntari. Bătrânii cu niveluri înalte de vitamine şi acizi graşi din omega 3 în sânge aveau o  redusă contracţie a creierului şi o capacităte mentala îmbunătăţita. Studiul confirmă ideea ca trebuie sa avem o dieta echilibrată, cu multe fructe şi legume, să renunţăm la fumat, să controlăm tensiunia arteriala şi colesterolul pentru a reduce riscul apariţiei maladiilor.

Potrivit BBC Mundo, cercetătorii au luat probe de sânge de la 104 de persoane cu vârsta medie de 87 de ani, cu un risc foarte mic de apariţie a bolii Alzheimer. Experţii au spus că persoanele care aveau vitaminele B, C, D şi E în sânge prezentau un volum mai mare al creierului. De asemenea, persoanele cu niveluri ridicate de acizi graşi din Omega 3 (care se întâlneşte în principal în peşte) au avut rezultate bune în ceea ce priveşte raţionamentul. Cele mai grave probleme s-au descoperit la persoanele care aveau niveluri ridicate de grăsimi trans în sânge (cele care se găsesc în margarină, prăjituri, fast-food, alimente prăjite).

Profesorul Gene Bowman de la University of Oregon Health and Science spune ca „aceste rezultate trebuie să fie confirmate, dar cu siguranţă este foarte interesant să ne gândim că oamenii pot preveni micşorarea creierului şi pot menţine o bună capacitate mentală dacă îşi reglează regimul alimentar”.

Citiţi şi:

Stimulare cerebrală profundă în cazul bolnavilor de Alzheimer

Studiu: Creierul psihopaţilor este diferit de cel al unei persoane normale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel