Află aici de ce hidratarea este importantă

Apă
Apă

Deshidratarea uşoară duce la pierderea performanţelor noastre şi are consecinţe negative asupra memoriei şi atenţiei. La un nivel superior, poate fi afectată concentrarea  şi pot apărea stări de somnolenţă şi oboseală. Acestea sunt ipotezele pe care le-au expus 400 de experţi la Second National Congress of Hydration. Aici s-au abordat ultimele cercetări ştiinţifice despre problema în cauză, fundamentală pentru sănătate.

Autor: Anca Murgoci

Prin urmare se recomandă tuturor persoanelor, în special copiilor şi bătrânilor, să bea lichide înainte de a avea o senzaţie de deshidratare.  Profesoara Ana Adan de la Universitatea Barcelona spune că deshidratarea duce la scăderea cantităţii de electroliţi de sodiu şi clor. Acest fenomen poate modifica negativ activitatea cerebrală.

Potrivit 20minutos.es, bătrânii, femeile însărcinate şi copiii sunt grupurile cele mai vulnerabile în ceea ce priveşte deshidratarea. Dar cu atât mai mult, bătrânii care au mai puţină apă în corp. Senzaţia de sete  este mult mai mică decât la tineri. Astfel, oamenii în vârstă nu reuşesc să bea cantitatea de lichide necesară.

În ceea ce priveşte femeile însărcinate, ele trebuie să bea lichide pentru a putea face faţă volumului crescut de sânge, să menţină cantitatea de lichid amniotic, să regleze temperatura corpului şi să evite infecţiile urinare. De asemenea, hidratarea este importantă pentru femeile care alăptează.

Cantitatea de lichide recomandată este de doi litri pe zi, dar poate varia în funcţie de activitatea depusă. Deshidratarea duce la oboseală, dureri de cap, somnolenţă şi dificultăţi de concentrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel