Adrian Ghenie, un nou succes: Sumă fabuloasă plătită pentru Self-Portrait as Vincent Van Gogh

O pictură a artistului român Adrian Ghenie a fost vândută miercuri seara în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's din New York pentru suma de 2,59 milioane de dolari, faţă de o estimare de 200.000-300.000 dolari, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Este vorba despre lucrarea "Self-Portrait as Vincent Van Gogh", realizată în anul 2012 de pictorul român în vârstă de 38 de ani. 

Vedeta serii a fost însă un tablou semnat de artistul american Cy Twombly, "Untitled (New York City)", adjudecat pentru suma de 36,65 milioane de dolari, deşi fusese estimată la peste 40 de milioane de dolari. 

"Două studii pentru un autoportret", a britanicului Francis Bacon (1970), o dublă compoziţie, rămasă până acum în aceeaşi colecţie şi expusă doar de două ori - la Paris în 1971 şi la Londra în 1993 - a fost adjudecată după o competiţie rapidă între cinci ofertanţi, pentru suma de 34,97 milioane de dolari.

Săptămâna licitaţiilor de artă de primăvară din New York - pe parcursul căreia circa 1.500 de opere de artă vor fi vândute pentru o sumă estimată la peste 1 miliard de dolari - se termină joi seara, cu un eveniment dedicat artei impresioniste şi moderne la casa de licitaţii Christie's.

Adrian Ghenie a mai reuşit anul acesta o vânzare impresionantă. Este vorba de pictura "The Sunflowers in 1937", inspirată de celebra lucrare a lui Vincent van Gogh - "Floarea soarelui", vândută în luna februarie la Londra pentru 3.117.000 de lire sterline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel