Alcoolul consumat înainte de prima sarcină este un factor principal de risc pentru cancerul de sân, arată un studiu american. Chiar și în lipsa consumului de alcool, riscul de cancer este mare când sarcina întârzie sau nu există.
Femeile care consumă băuturi alcoolice în adolescență și în timpul primei sarcini au o rată de risc de cancer de sân mai mare, arată un studiu realizat de dr. Ying Liude la Washington University school of medicine din St Louis.
Fiecare 10g de alcool consumate ridică riscul de a suferi de cancer de sân cu 11%, arată studiul publicat în Journal of the National Cancer Institute. Cele care consumă 15g de alcool pe zi - un pahar mediu de vin - cresc riscul de cancer la sân cu 34% mai mult față de cele care nu consumă alcool.
Sarcina este foarte importantă
Cu cât perioada care se scurge până la prima sarcină este mai mare, cu atât crește și riscul de cancer, acesta putând să ajungă și la 81%.
Femeile care nu au copii sau îi fac târziu, deja se știe că sunt predispuse la cancerul la sân.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu