EXCLUSIV  Adevăr sau provocare? Dă click!

Ai de ales între observator sau jucător. 

Privitorii sunt cei care urmăresc ce fac jucătorii. Dau bani în schimb. Există și o a treia variantă? Să nu ”ciripești” ar fi. ”Nerve: Adevăr sau provocare?” e un film pentru adolescenți. Dincolo de ”îmi place”/”nu-mi place”, Nerve transmite un mesaj adolescenților de pe aceeași baricadă cu ei. 

Simplu spus, mesajul e următorul: Ca utilzator de Internet, poți fi un simplu privitor, un jucător sau... un prizonier. Scăparea vine doar când conștientizezi pericolul și faptul că ești complice, ești tu parte dintr-un joc cu nume și prenume, nu cu numele de utilizator. 

Filmul se desfășoară în jurul lui Venus Delmonico. În joc, Vee. Înainte să accepte provocarea, era o tânără timidă, care nu ieșea din limitele unei vieți confortabile, scrise de mama sa. Nu-și putea depăși nici limitele interiore, nu-ți putea exterioriza dorințele și sentimentele. Trăia în umbra prietenei ei populare și tupeiste, căreia nu-i spunea nimic niciodată. Prietena ei juca Nerve. Pusă într-o situație stânjenitoare chiar de către prietena sa, Venus a apăsat ”Da” și a acceptat provocarea. A devenit jucătoare. În spatele lui Vee era o tânără care nu se identifica cu jucătoarea. 

Provocările au început cu ”sărută un străin”. 100 de dolari. Au continuat: ”ieși cu acel străin în oraș” și au ajuns până la o provocare mortală. Mai murise un tânăr în Seattle. Fiecare provocare îndeplinită ajungea să fie răsplătită cu zeci de mii de dolari. 

Jocul e ca o boală. Fiecare jucător e un server. Nerve nu lasă amprentă în spațiul online. Nu în fața lui, nu în Internetul accesibil tuturor, cel 10%. 

Utilizatorii înfocați ajung să fie complici la crimă. Scăparea e una singură. 

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy