Acuarelă realizată de Adolf Hitler, donată. Unde a ajuns

hitler
hitler

Proprietara unei acuarele semnată de Adolf Hitler a donat-o Institutului pentru Studierea Războiului, Holocaustului și Genocidului din Olanda (NIOD).

Ea a explicat că nu mai dorește să dețină această operă în locuința sa, informează AFP citând un articol publicat sâmbătă de un cotidian olandez, potrivit Agerpres.

Ea a moștenit acuarela de la tatăl ei care, după spusele sale, a achiziționat-o de la un târg cu timbre și cărți poștale pentru 75 de cenți și nu și-a dat decât mai târziu că era semnată A. Hitler, a precizat De Volkskrant.

Ea a încercat mai întâi să vândă lucrarea lui Hitler, însă nicio casă de licitație nu a dorit-o.

Acuarela, autentificată de experți ca fiind realizată de Hitler în tinerețe, pe vremea în care trăia în Viena, între 1908 și 1913, a fost oferită NIOD, institut creat după Al Doilea Război Mondial pentru arhivarea documentelor având legătură cu ocupația nazistă între anii 1940 și 1945.

Potrivit NIOD, Hitler și-a câștigat existența în acea perioadă în urma vânzării de cărți poștale vopsite și ar fi realizat între 2.000 și 3.000 de astfel de lucrări, dintre care circa 800 sunt în prezent listate.

Institutul a estimat că este mai bine ca acuarela să se afle în proprietatea sa decât să fie "vândută la licitație împreună cu alte obiecte naziste", după cum a declarat directorul NIOD, Frank van Vree.

Ocupația nazistă din Olanda a fost marcată în special de deportarea a peste 100.000 de evrei, printre care s-a numărat și tânăra Anne Frank și familia sa.

Nici NIOD, nici experții nu sunt conștienți de existența în Olanda a unei alte lucrări semnate de Hitler.

Majoritatea picturilor lui Hitler se află în prezent în colecții private din Austria, Marea Britanie, Germania și Statele Unite, iar patru aparțin în armatei americane, care le-a confiscat în timpul războiului, precizează AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel