ECDC: România, la originea epidemiei de rujeolă din Europa

rujeolă
rujeolă

Un focar de rujeolă continuă în România din februarie 2016, iar cazurile sunt în continuă creștere, anunță pe pagina sa oficială Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC).

Numărul crescând de cazuri de rujeolă continuă să fie raportat, în ciuda măsurilor de răspuns în desfășurare care au fost puse în aplicare la nivel național prin activități de vaccinare consolidate, anunță ECDC. 

Între 1 ianuarie 2016 și 14 aprilie 2017, România a raportat 4.793 de cazuri de rujeolă. În anul 2016, mai multe țări din UE/ SEE au raportat focare de rujeolă și o creștere a numărului de cazuri continuă să fie observată în 2017, mai arată ECDC. Unele epidemii de rujeolă anterioare și în curs de desfășurare din alte țări ale UE au fost legate din punct de vedere epidemiologic de epidemia actuală din România.

În UE, au fost raportate cazuri de rujeolă în Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Islanda, Italia, Portugalia, Spania și Suedia, precum și în România, unde au fost raportate 4.793 cazuri la data de 14 aprilie 2017.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel