Patrick Stewart, discurs emoționant despre violența domestică

Screen Shot 2013-06-01 at 1.49.59 PM
Screen Shot 2013-06-01 at 1.49.59 PM

Actorul Patrick Stewart, puternic implicat în campaniile împotriva violenței domestice tocmai din cauza violenței la care a fost supusă mama lui, a ținut un discurs emoționant. 

O tânără, prezentă la Comicpalooza, în Houston, a apreciat un discurs al actorului Stewart din 2009, un discurs care a ajutat-o să înțeleagă tumultul din propria viață. Patrick Stewart, pornind de la aprecierea tinerei până la întrebarea "în afară de actorie, care este lucrul cel mai important de care ești mândru și vrei să-l împărtășești cu noi?", a ținut un discurs emoționant despre violența domestică, și în special violența asupra femeilor. La sfârșit, fata a spus că este bine și că lucrurile care s-au întâmplat sunt din trecut și a acceptat că s-au întâmplat.

Refugiul femeilor și copiilor

Patrick Stewart a răspuns: "Munca pe care o fac în campaniile împotriva violenței asupra femeilor, în particular împotriva violenței domestice, este ceva care a izvorât din experiența copilăriei mele. Sunt asociat cu o organizație din Anglia numită Refuge (Refugiu), care asigură din 1970, pe lângă multe alte servicii, case de protecție pentru femei și copii. Și vreau să spun case de protecție, unde pot merge și se pot simți, poate pentru prima oară după mulți ani, în siguranță alături de copiii lor. Refuge este o organizație extraordinară".

Actorul a adăugat că în urmă cu câteva săptămâni a participat la campania The Million Man Pledge, care se bazează pe ideea că "cei care pot face cel mai mult pentru a îmbunătății situația pentru atât de multe femei și copii sunt, în realitate, bărbații. Este în mâinile noastre să oprim violența împotriva femeilor".

"Fac ceea ce fac în numele mamei mele, pentru că nu am putut să o ajut atunci", a spus Patrick Stewart. 

Actorul a spus că abia anul trecut a aflat care au fost motivele care au stat la baza violenței tatălui său. A fost în război, în 1940. A suferit de sindromul de care suferă toți veteranii de război, stresul post-traumatic. Actorul a atras atenția că i s-a spus "ceea ce avea tatăl tău în 1940, nu l-a lăsat niciodată, pentru că nu s-a tratat și toate condițiile din copilăria ta, pe care mi le descrii, sunt toate simptome clasice ale veteranilor care suferă de această boală fizică și psihică".

"Deci lucrez împotriva violenței domestice pentru mama mea și pentru a combate stresul post-traumatic pentru tatăl meu", a precizat actorul.

El a spus că atunci când oamenii de pe ambulanță și doctorii veneau acasă la el, când era doar un copil, își amintește că îi spuneau mamei sale  "Doamnă Stewart, trebuie să fi făcut ceva care l-a provocat".

"Greșit! Greșit! Mama mea nu a făcut nimic care să-l provoace și chiar dacă ar fi făcut violența nu este niciodată alegerea pe care un bărbat trebuie să o facă", a spus actorul aplaudat de foarte mulți bărbați.

La sfârșit actorul Patrick Stewart a strâns-o în brațe pe tânara care a declanșat acest discurs emoționant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel