Acţiunile de la Petrom, Transelectrica, Romgaz şi Transgaz, scoase la vânzare doar dacă piaţa e bună

35_Transelectrica_44_Agerpres
35_Transelectrica_44_Agerpres

Invitat joi seara la TVR1, președintele  Băsescu a afirmat că pachetele de acţiuni ale statului la companiile Petrom, Transelectrica, Romgaz şi Transgaz nu vor fi scoase la vânzare anul acesta dacă se va constata că piaţa este "proastă".

"Se vor vinde prin ofetă publică 10% la Petrom, 15% la Transelectrica, 15% la Romgaz, 15% la Transgaz. Dar acestea sunt acţiuni care se vor vinde pe bursă. Este un întreg procedeu, aceşti bani nu vor fi utilizabili pe bugetul din 2011. Probabil spre sfârşitul anului se va ieşi pe piaţă", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Acesta a precizat însă că Guvernul trebuie fie responsabil în ceea ce priveşte vânzarea acestor acţiuni, în funcţie de evoluţia pieţei. "Dacă vom constata că e o piaţă proastă, cum să vinzi 10% din Petrom peste noapte? Sau din Romgaz sau din Transgaz?", a completat şeful statului.

"Nu suntem cu spatele la zid, ca să vindem cum au vândut alte ţări anul trecut şi acum doi ani. Dacă am rezistat să nu vindem când ne-a fost cel mai greu, în 2009 şi 2010, de ce am vinde în 2011, dacă piaţa n-o să fie foarte bună?", a mai spus Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel