Achiziție în premieră la Ambulanța Sibiu

Medicii de la Ambulanţa din judeţul Sibiu au la dispoziţie un aparat de masaj cardiac continuu, primul dispozitiv de acest gen din judeţ. 

Acest aparat, un manechin pentru cursuri de prim-ajutor şi trei dispozitive medicale care ajută la găsirea venelor au fost cumpărate de Ambulanţa din Sibiu cu 15.000 de euro, bani donaţi de o persoană care vrut să rămână anonimă.

"Este vorba despre un aparat de masaj cardiac continuu, Lukas, fiind primul dispozitiv de acest gen din judeţul Sibiu. Dorim să precizăm că la nivelul judeţului Sibiu, echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu au reuşit să resusciteze cu succes în 2016 circa 30% dintre pacienţii aflaţi în stop cardio-respirator (263 pacienţi, dintre care 76 resuscitaţi cu succes)", a declarat doctorul Ovidiu Rafa, director medical în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi preşedintele Asociaţiei "De la noi pentru noi" Ambulanţa Sibiu.

El a adăugat că un studiu de specialitate a dovedit eficienţa acestui aparat.

"În ţară s-a făcut un studiu de către dr. Mihai Polinschi, managerul Serviciului de Ambulanţă Galaţi, care a arătat eficienţa acestui aparat, rata de succes dublându-se în cazul judeţului Galaţi. La noi pe maşini sunt 2 cadre medicale, maxim 3. Ca să declari un om mort, acesta trebuie să fie cald. Gândiţi-vă că pentru a creşte cu un grad temperatura unei persoane cu hipotermie, acesta trebuie resuscitat o oră. Ştiu cazuri de pacienţi care au fost resuscitaţi mai bine de 9 ore. Mai intervine problema când pacientul aflat în stop cardiorespirator se află în încăperi strâmte, trebuie coborât pe scări, iar în acele momente nu se poate continua masajul cardiac. Cred că este binevenit acest aparat şi sunt sigur că vom avea rezultate bune", a mai spus doctorul Ovidiu Rafa, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel