Accident vascular, cum îl poţi evita. Soluţie mai puţin ştiută

În perioada 4 – 5 noiembrie, la Mega Mall, s-a desfăşurat campania de donare de sânge „Fii Mega-Salvator! Donează sânge!”. Ca urmare a acesteia, 233 persoane vor putea fi ajutate, după ce au donat sânge 93 de oameni.

Deși la prima vedere actul de donare pare un bine unidirecțional, din partea donatorului, medicii ne informează și asupra beneficiiilor pe care le au donatorii. O recoltare de sânge scade cu 30% riscul de paralizie și accident vascular.

De asemenea, în urma donării, rezistența organismului față de traumatisme crește, acesta fiind obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui. Nu în ultimul rând, donarea ajută organismul să își crească imunitatea.

Statistic, în fiecare an, peste 600.000 de persoane au nevoie de sânge şi de preparate sanguine. Deși în situațiile de criză românii au dat mereu dovadă de solidaritate și spirit civic, stând ore în șir la coadă pentru a fi alături de cei aflați în suferință, România se află în continuare pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge.

[citeste si]

Doar 1,7% din populaţia adultă donează sânge. Nevoia de sânge este constantă, iar de cele mai multe ori doar jumătate din necesarul de sânge din spitale este asigurat de donatori.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel