Abdomenul pufos, pericol pentru sănătate

Așa numiții colăcei din jurul taliei nu sunt doar o problemă estetică. Principala problemă vine din faptul că grăsimea din jurul abdomenului indică grăsime și în jurul organelor, precizează jurnalista Andreea Sava într-o postare pe blogul său.

Iată de ce este periculoasă pentru sănătate grăsimea de pe abdomen:

1. Îngreunează activitatea ficatului

În primul rând pentru că secretă în mod constant substanțe inflamatorii și hormoni care îngreunează funcția de detoxifiere a ficatului. În plus, aceasta este asociată cu așa numitul ficat gras, adică steatoză. Nu mai vorbim că, odată cu vârsta, toate acestea se asociază cu o încetinire a proceselor metabolice, lucru care solicită în plus ficatul.

2. Crește riscul de diabet

Secretă o proteină, RB4, care crește rezistența organismului la insulină, acesta nu mai răspunde corespunzător la funcția pancreasului care începe să secrete și mai multă insulină, insulina nu mai poate controla glicemia, adică nivelul zahărului din sânge. Acesta este mecanismul, explicat cât mai simplist.

[citeste si]

3. Crește riscul de boli cardio-vasculare

Toate lucrurile pe care le-am explicat la punctele anterioare au efecte asupra inimii și a vaselor de sânge. Este inevitabil, funcțiile organismului fiind interconectate. În plus, grăsimea viscerală secretă o proteină care comprimă vasele de sânge, lucru care provoacă hipertensiune. 

Citiţi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel