A murit Mariana Drăgescu, fost pilot în "Escadrila Albă"

mariana
mariana

Mariana Drăgescu, pilot în escadrila sanitară românească, supranumită "Escadrila Albă", din cel de-al Doilea Război Mondial a murit la vârsta de o sută de ani.

[caption id="attachment_298627" align="alignleft" width="310"] Foto: gandul.info[/caption]

"Dispariţia sa lasă un gol imens în sufletele şi inimile personalului Armatei României, fie că sunt sau nu membri ai Forţelor Aeriene, oameni pentru care Mariana Drăgescu a reprezentat un simbol de curaj, dăruire şi un exemplu de viaţă. Dumnezeu să o aibă în pace!", transmite Ministerul Apărării Naţionale.

 În 7 septembrie 2012, în ziua în care a împlinit vârsta de 100 de ani, ministrul Apărării a înaintat-o pe Mariana Drăgescu în gradul de comandor în retragere.

 Marie-Ana-Aurelia (Mariana) Drăgescu a început să zboare în dublă comadă în anul 1935, obţinând al şaptelea brevet feminin din România. În anul 1937 a fost încadrată la Aeroclubul Regal, apoi, din iunie 1940, la Ministerul Transporturilor, Navale şi Aeriene, în funcţia de pilot. A fost mobilizată şi, din anul 1941, a plecat pe front făcând parte din escadrila sanitară, supranumită "Escadrila Albă", participând la război pe ambele fronturi, până în ultima zi, scrie gandul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel