A murit cea mai bătrână femeie din lume, la 114 ani

Eugénie Blanchard
Eugénie Blanchard

Eugénie Blanchard, o călugăriţă franceză în vârstă de 114 ani, a murit în clinica medicală Bruyn de pe insula Saint Barthélemy din Marea Caraibelor, unde locuia de peste 30 de ani, au anunţat surse din administraţia acestei insule din Antilele franceze, citate de Mediafax.

Eugénie Blanchard a murit, joi, puţin după ora locală 3.00 (7.00 GMT).

Născută pe 16 februarie 1896, Eugénie Blanchard şi-a părăsit insula natală Saint-Barthélémy - o colectivitate franceză de dincolo de mări, situată la o distanţă de 250 de kilometri în nordul insulei Guadelupa - pentru a deveni călugăriţă catolică pe insula Curaçao, pe atunci o bogată colonie olandeză din largul coastelor statului Venezuela.

La revenirea pe insula natală, ea a primit numele "La Douchy", după numele prăjiturilor şi dulciurilor pe care le oferea tinerilor din Saint-Barthélémy. De altfel, cuvântul înseamnă "dulciuri" în papiamento, dialectul creol din Antilele olandeze.

Eugénie Blanchard a devenit, pe 4 mai 2010, decana de vârstă a omenirii, după decesul japonezei Kama Chinen, cu câteva zile înainte de a 115-a aniversare a ei, potrivit Grupului de cercetări gerontologice, care efectuează studii în domeniul longevităţii şi ţine evidenţa acelor persoane de pe Glob care au depăşit vârsta de 100 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel