A fost descoperit motivul morţii lui Iisus. Vezi aici care este

Moartea Mântuitorului a lăsat în urma sa un mister ce a dăinuit 2000 de ani. În lipsa un raport medical, oamenii de ştiintă nu pot decât să avanseze ipoteze plecând de la datele istorice pe care le au. Medicul Josepsh Bergson a emis una dintre cele mai credibile ipoteze şi anume că Iisus Christos ar fi murit din cauza "triadei letale", cum este ea denumită în lumea medicală.

Triada letală este un şir de afecţiuni ce se caracterizează prin scăderea rapidă a temperaturii corpului, pierderea capacităţii de coagulare a sângelui şi o aciditate anormală a sângelui, ce dă peste cap o serie de reacţii biochimice, informează ştirileprotv.ro.

Această triadă letală este un "diagnostic" pus de medicii de gardă care primesc la secţia de urgenţă astfel de cazuri, pentru care nu se mai poate face nimic. "Nici cele mai bune centre medicale din lume nu reuşesc să controleze această cascadă letală de evenimente", spune Bergeron.

Bergson a spus că pe lângă această ipoteză ar mai fi şi altele, dar aceasta este cea mai probabilă. Prima susţine că bătăile la care a fost supus Iisus, dar şi stresul provocat de crucificare ar fi putut provoca un cheag de sânge pe unul din vasele plamânului, iar acest fapt a dus la moarte prin embolism pulmonar.

O altă variantă ar fi aceea că Iisus nu ar mai fi putut respira din cauza faptului că stătea atârnat, El murind sufocat.

O altă ipoteză ar fi aceea că a intrat într-o stare de şoc, care i-a provocat moartea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel