A apărut primul tratament împotriva căderii părului cu peptida Astressin-B. Vezi cât costă

caderea parului
caderea parului

A apărut primul tratament împotriva căderii părului cu peptida Astressin-B. Astressin-B a fost descoperită întâmplător la Universitatea California din Los Angeles.

"Descoperirea noastră demonstrează faptul că un tratament de scurtă durată cu această substanță face să crească din nou firele de par ale șoarecilor" care au fost modificati genetic pentru a suferi de stres cronic, a declarat medicul Million Mulugeta, profesor la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), unul dintre autorii acestui studiu.

Cercetătorii au făcut această descoperire neașteptată în timpul unor teste prin care voiau să identifice maniera în care stresul afectează funcțiile gastrointestinale.

Pentru aceasta, savanții au folosit șoareci modificați genetic pentru a produce în exces corticoliberina (factor eliberator de corticotropina/ CRF), un hormon al stresului. Îmbătrânind, acești șoareci au început să îți piardă părul - uneori chiar complet - pe spate, spre deosebire de șoarecii din grupul țintă, nemodificați genetic. Cercetătorii de la Institutul Salk din California au obţinut o peptida, o substanță chimică ce a fost denumită "astressin-B", care blocheaza efectul stresant al CRF, și au injectat-o șoarecilor stresați și suferinzi de calviție.

După cinci zile de injecții, cercetătorii au măsurat la șoarecii mutanți efectele neutralizante ale substanței astressin-B asupra CRF și au plasat acești șoareci în cuști în care se aflau șoareci "sănătoși". După trei luni, când cercetătorii au revenit pentru alt set de teste, nu au mai putut să-i deosebească pe șoarecii modificați genetic de ceilalți, deoarece firele lor de păr s-au regenerat complet.

La doar câteva luni, compania americană Divine Skin sintetizează și lansează Spectral.F7 primul tratament topic pe baza peptidei Astressin-B pentru uz uman sub formă de produs cosmetic.

"Deci, sunten entuziasmati pentru că produsul va fi la un preț rezonabil în ciuda timpului scurt și a investiției făcute în dezvoltarea acestui produs", spus Daniel Khesin CEO la Divine Skin

"Această tehnologie poate oferi beneficii semnificative clienților noștri. Spectral.F7 este un alt rezultat al angajamentului nostru neobosit pentru a aduce pe piața întodeauana cele mai noi tehnologi, cele mai performante produse" a continuat Daniel Khesin.

"În România prețul de vânzare fără TV va fi de 139,48" a declarat Sorin Chiriac CEO la Gestione Sinistri unic importator în România și R. Moldova al brandului DS Laboratories/Divine Skin.

Citeşte şi:

Tratament revoluționar împotriva căderii părului cu noua moleculă Nanoxidil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel