8 pași pentru o transformare spectaculoasă. Andreei Sava i-au schimbat viața

[] []

12 ian 2017 / 10:38
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Vrei să arăți mai bine, să te simți mai bine și să te asiguri că te menții tânăr(ă) cât mai mult timp? Andreea Sava îți prezintă un program pe care l-a conceput după ce jurnalista de la Antena 3 a făcut multe greșeli care i-au încetinit evoluția.

''1. Ia decizia și fixează-ți ținte

Este pasul cel mai important. Să-ți schimbi viața nu este o decizie ușoară. Necesită disciplină și determinare.

Fă-ți poză când începi și pune-o undeva la vedere și apoi din nou, la intervale regulate, pentru a monitoriza efectele. Îți va fi mai ușor să te motivezi. Nu arunca niciodată prima poză ca să știi mereu unde nu vrei să te mai întorci vreodată.

Fixează-ți ținte și oferă-ți recompense odată ce le-ai atins. Prăjitura preferată sau ceva ce ți-ai dorit mult să-ți cumperi după o lună de program susținut sau după ce ai dat jos X kg. E chestie de decizie personală.

E important, însă, să te cunoști, să te evaluezi corect și să știi cum să te motivezi. Este, poate, cel mai important pentru a putea reuși în orice îți propui în viață, nu doar în legătură cu acest program.

2. Fă-ți planul și ține-te de el

Evaluează-te din punct de vedere al voinței, fixează-ți un program cu care crezi că te-ai putea obișnui pe termen lung și ține-te de el! Indiferent cât de obosit(ă), ocupat(ă) ești sau cât de tare te-ar durea atunci când vei avea febră musculară.

Poți să-ți fixezi să faci doar în timpul săptămânii și să iei pauză tot weekend-ul, să faci o zi da una nu sau orice altă variantă. Eu am ales să fac antrenamente zilnice fiindcă sunt o persoană leneșă iar un ritm susținut nu mă lasă să mă obișnuiesc cu leneveala. Dar a fost o alegere personală. Fiecare își cunoaște caracterul.

3. Curăță-ți dieta

Trebuie să începi să mănânci deștept ca să ai energie și să-ți maximizezi rezultatele. Plus că, în cazul abdomenului, de exemplu, dieta este extrem de importantă. Tot ce trebuie să știi despre ceea ce numesc eu mâncat deștept am rezumat într-o serie de articole pe care denumit-o “ABC-ul nutriției deștepte”.

Desigur că, pe măsură ce evoluați, veți putea să faceți mai multe și veți dori să știți mai multe. Atunci puteți să vă mai uitați la sutele deja de articole din categoria „Nutriție”, din meniul acestui blog.

4. Hidratează constant

Este esențială pentru organism chiar dacă nu faceți sport sau nu decideți să mâncați corect. Poate că ar fi trebuit să fie primul punct al acestui program. Trebuie să beți cam 2-3 litri de apă sau ceai pe zi. Câte puțin și constant.

5. Mărește-ți rezistența

Și, totodată, slăbiți. Cu exerciții de tip cardio: alergat, urcat scările în ritm alert, sărit coarda.

6. Sculptează-te

Cu exerciții funcționale cu propria greutate. E important să vă lucrați toți mușchii.

7. Mărește-ți flexibilitatea

Tot cu exerciții specifice, adică de stretching. Articulațiile și mușchii cu flexibilitate mare vă vor ajuta să vă mențineți agilitatea, deci tinerețea, mai mult timp.

8. Odihnește-te corespunzător

Odihna este, de asemenea, esențială pentru organism. Este timpul în care acesta se reface. Altfel apar probleme și dezechilibre majore. Un adult ar trebui să doarmă 6-8 ore pe noapte, ideal între orele 22 și 6 dimineața.'', a scris Andreea Sava pe blogul personal.

Mai multe informații găsiți AICI.

[citeste si]

 

 Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.12