7 motive pentru care toamna e bună pentru sănătate

7 motive pentru care toamna e buna pentru sanatate
7 motive pentru care toamna e buna pentru sanatate

Soarele răsare mai târziu și apune mai devreme, vremea e mai rece, e clar, toamna e aici! Și odată cu ea vin o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră: de la fructele și legumele de sezon la ceaiurile calde și întoarcerea la școală.

1.Profită de activitățile de toamnă: culesul merelor, strânsul frunzelor, curățenia generală de toamnă. Toate astea te ajută să arzi niște calorii în plus.

2.Profită de fructele de sezon: în timpul toamnei este o producție bogată de fructe și legume. Mergeți la piață și faceți-vă rezerve. Cele mai bune sunt : merele - care au puterea de a scădea colesterolul, dovleceii și cartofii , care conțin vitamina E.

3.Îmbrățișează temperaturile reci: la începutul toamnei, temperaturile încep să scadă, așa că puteți în sfârșit să ieșiti afară fără să vă faceți griji pentru caniculă. Temperaturile sunt moderate așa că este momentul potrivit să ieșiti afară pentru exerciții, alergat.

4.Profită de beneficiile schimbării orei : Pe 4 noiembrie,o să primim o oră de somn în plus, ceea ce este foarte sănătos.

5.E bine să fim născuți toamna: studiile Universității din Chicago au arătat că oamenii născuți toamna au șanse să trăiască până la 100 de ani. S-a descoperit că luna în care suntem născuți are un efect important asupra duratei de viață. Cei născuți în lunile de toamnă au o durată de viață semnificativ mai lungă decât cei născuți în lunile de primăvară.

6.Băuturile calde: Nu e nimic mai plăcut decât să bem un ceai fierbinte înăuntru când afară e frig. Din fericire, băuturile calde specifice toamnei, ceaiurile, conțin o mulțime de elemente nutritive. Ceaiul verde, de exemplu, este un antioxidant care ajută corpul să lupte împotriva factorilor nocivi din mediu.

7.Întoarcerea la rutină: pentru elevi, studenți sau părinții care au copii la școală. Toamna marchează începutul unei rutine care este bună pentru sănătatea noastră. De exemplu, trezitul de dimineață și mersul la culcare la aceeași oră promovează un ciclu de somn sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel