6 sfaturi inedite pentru economisirea banilor

De multe ori încercăm prin metode proprii să strângem bani, dar tot de atâtea ori nu reușim să ducem la bun sfârșit ceea ce ne propunem. Click.ro îți prezintă câteva sfaturi inedite pentru economisirea banilor

Fă economie la agentul termic - Iarna, cheltuieşti mulţi bani cu încălzirea locuinţei, însă poţi face economii substanţiale dacă ştii la ce trucuri să apelezi. De exemplu, în Estonia, locuitorii preferă să aprindă radiatorul electric doar pe timpul nopţii, când energia este mai ieftină. Pe parcursul zilei, aceştia încălzesc în cuptor cărămizi, iar apoi deschid uşa cuptorului şi aşază în faţa acesteia un ventilator. În acest fel călura este răspândită în casă. 

Cumpără haine de calitate la preţuri mici  - Ştiai că îţi poţi cumpăra haine de firmă la preţuri de nimic? Tot ce trebuie să faci este să colinzi într-o zi oraşul în căutarea magazinelor gen Outlet. Aici vei avea surpriza să găseşti îmbrăcăminte din colecţiile trecute la preţuri extrem de mici. Evident, poţi opta şi pentru magazinele care vând haine second hand. Dacă nu eşti adeptul magazinelor la mâna a doua, vânează perioada marilor reduceri.

Nu arunca lucrurile uzate – Asta, pentru că s-ar putea ca cineva să aibă nevoie de ele. Cel mai bine ar fi să le donezi. De exemplu, americanii apelează din ce în ce mai des la site-uri unde oamenii oferă gratuit tot felul de lucruri, de la haine, la încălţăminte, obiecte de mobilier până la tot felul de fleacuri neînsemnate. Ai putea dona şi tu din hainele pe care nu le mai porţi. Astfel vei ajuta pe altcineva să economisească bani.

Cumpără electrocasnice la mâna a doua – Dacă ai nevoie de un frigider, de un aragaz, cuptor, teevizor sau de aparate electrocasnice de dimensiuni mai mici, recomandat ar fi să le achiziţionezi la mâna a doua. Alege produsele de pe site-urile marilor magazine de profil. Vei primi bon fiscal, factură, garanţie şi toate documentele care însoţesc, în mod normal, orice produs nou.

Redu consumul de energie electrică – Ştiai că finlandezii spală geamurile mai des, deoarece consideră că acestea, dacă sunt murdare sau prăfuite, împiedică pătrunderea razelor de soare în locuinţe? În acest fel, oamenii aprind lumina în case mai târziu şi fac economie la facturi. Pentru a reduce consumul de lumină, scoate aparatele electrice din priză când nu eşti acasă, închide becurile când ieşi din cameră, cumpără un termostat pentru aparatul de aer condiţionat şi pentru centrala termică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel