34 de ani de la cutremurul care ne-a lăsat fără Toma Caragiu - VIDEO

cutremur-romania-1977
cutremur-romania-1977

4 martie 1977, ora 21.22. România este zguduită de cel mai devastator cutremur din istorie. Într-un minut şi 12 secunde, 33 de clădiri din Capitală s-au transformat în ruine.

Zece mii de oameni au fost prişi sub dărâmături. Actorul Toma Caragiu, regizorul Alexandru Bocăneţ şi cântăreaţa Doina Badea şi-au pierdut viaţa atunci. Cutremurul a fost atât de puternic încât oraşul Zimnicea aproape a fost ras de pe faţa pământului. Bilanţul total al cutremurului de 7,2 pe Richter: 1.578 de oameni morţi şi 11.300 de răniţi.

"Momentan nu ne mai putem aştepta la un cutremur asemănător celui din 1977, pentru că seismul din Vrancea este considerat unul de suprafaţă. Aşa cum rezultă din analizele noastre făcute pe ultimii 600 de ani, următorul cutremur va fi unul de mare adâncime. Poate avea loc, dar nu acum, mult mai târziu, pentru că cea mai mică distanţă în timp între un cutremur de tip 4 martie şi un cutremur de tip 1940 sau 1802 este de circa 60 şi ceva de ani", a explicat directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, conform realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel