33 milioane de persoane şi-au pierdut locuinţele în 2013

fara acoperis
fara acoperis

Din totalul celor 100 de milioane de persoane afectate de dezastre, la nivel mondial, circa 33 de milioane şi-au pierdut locuinţele, potrivit datelor prezentate de Secretariatul General al ONU pentru prevenirea şi reducerea riscurilor de catastrofe, prezentat luni, la Geneva, cu prilejul Zilei Mondiale a Habitatului.

Ca o consecinţă, aceşti oameni sunt forţaţi să trăiască în locuinţe temporare care, din păcate, devin de multe ori permanente, dar cel mai important este ca ele să fie de calitate, a subliniat reprezentantul special al secretariatului, Margareta Wahlstrom, potrivit Agerpres.

Cel mai grav conflict care a forţat, în ultimii ani, cele mai multe persoane să-şi părăsească locuinţele a fost războiul din Siria, cu şapte milioane de persoane care au fugit din calea violenţei, din care 2,2 milioane trăiesc refugiate în ţările vecine şi 4,8 milioane sunt strămutate în alte zone din interiorul ţării.

Doar în Europa, circa 237.000 de persoane au fost silite să-şi părăsească locuinţele în ultimii cinci ani, din care 74.000 au făcut-o în 2012, potrivit lui Sven Alkalaj, secretar executiv al Comisiei Economice a ONU pentru Europa (CEPE).

Cu prilejul Zilei Mondiale a Habitatului, CEPE a prezentat prototipurile a două tipuri de adăposturi temporare ieftine destinate persoanelor rămase fără locuinţă, ca urmare a dezastrelor naturale sau a altor catastrofe. Una dintre case, de fabricaţie canadiană, are o suprafaţă de 26 metri pătraţi (4,88 x 6,10 metri), ia doar două zile pentru a fi construită, având o capacitate de cazare de trei persoane şi un preţ de circa 10.000 dolari canadieni (7.140 euro). Potrivit reprezentantului companiei producătoare, Productos de Madera din Quebec, acest tip de adăpost a fost conceput să reziste la uragane. Un alt adăpost, fabricat în Estonia, are o suprafaţă de 13,6 metri pătraţi (3,30 x 4,53 x 2,97 m), poate fi ridicat în opt ore, poate adăposti două persoane şi costă 2.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel