3 cocktail-uri care țin cancerul departe

Cocktail-urile non alcoolice realizate din fructe proaspete sunt un aliat în menținerea sănătății.

1. Cocktail din ceai verde

Consumul de ceai verde scade riscul de cancer. Matcha, o pudră foarte concentrată de ceai verde – conține chiar mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde normal. Matcha abundă în catechine, cu proprietăți anticancerigene. Prin urmare consumul unui astfel de cocktail nu doar crește multe din beneficiile nutriționale, însă are și un gust delicios.

Cum se prepara:

- pui în blender ½ – 2 lingurițe de matcha, un pahar de apa rece, 7-8 frunzulițe de mentă și 2 lingurițe de suc de lime. Toarnă amestecul într-un pahar, fie de cocktail sau unul mai înalt, adaugă gheață și o felie de lime.

2. Cocktail de portocale

Cercetările au demonstrat că puternicul antioxidant numit limonoid, care se găsește în pielea și în pulpa citricelor, precum portocalele și lămâile, poate preveni o varietate de forme de cancer precum cele de piele, la sân, plămâni, stomac și colon.

Într-un pahar adaugă sucul de la o portocală (inclusiv pulpa), suc de la jumătate de lămâie (inclusiv pulpa), 2-3 căpșune congelate și câteva semințe de chia (acestea sunt bogate în antioxidanți și sunt o sursă de proteină completă; în plus pot preveni cancerul datorită conținutului de inhibitori care distrug celulele cancerigene). Un alt lucru legat de aceste semințe este că ajută hidratarea.

3. Cocktail de afine, căpșune sau mure

Resveratrolul, un antioxidant care se găsește în afine, căpșune sau mure, are multe proprietăți anticancerigene. Pentru a prepara această băutură adaugă un amestec de afine, căpșune și mure într-un blender alături de sucul de la jumătate de lămâie. Toarnă amestecul într-un pahar cu puțin suc de morcovi și câteva cuburi de gheață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel