Opt români s-au sinucis în medie pe zi, în 2011

Delcea Arina / 06 iul 2012 / 15:05 Salveaza PDF Comentarii
stk64827cor
Descriere foto: stk64827cor

În România anului 2011, s-au sinucis aproape 8 oameni pe zi. Acesta este rezultatul unui studiu al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Românii sinucigaşi au ales cel mai frecvent spânzurarea. 79% dintre oameni au ales această metodă pentru a a-şi pune capăt zilelor. Deşi împuşcarea este considerată cea mai rapidă variantă, ea a fost aleasă de 1 % dintre cei care şi-au curmat viaţa anul trecut. Intoxicarea voluntară a reprezentat o opţiune pentru 7% dintre români.

Prin raportare la judeţele ţării, s-a constatat că Harghita, Ilfov şi Covasna sunt regiunile în care s-au sinucis cei mai mulţi oameni. Pe de altă parte, Maramureşul şi Bucureştiul se află sub media ţării la acest capitol.

După numărul de sinucideri, raportat la suta de mii de locuitori, rezultatul studiului INML arată o medie de 13,46 sinucideri. Această rată nu i-a luat pe surpindere de cercetători, care au spus că este comparabilă cu cea din anii trecuţi.

81% dintre cazurile de sinucidere s-au înregistrat la bărbaţi. Conform legiştilor, o concluzie asemănătoare este întâlnită pe toate continentele.

 

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24