18 ianuarie 2023, record absolut de temperatură în 35 de stații meteorologice. Vremea se schimbă de vineri

Foto: Pexels/18 ianuarie 2023, record absolut de temperatură în 35 de stații meteorologice. Vremea se schimbă de vineri
Foto: Pexels/18 ianuarie 2023, record absolut de temperatură în 35 de stații meteorologice. Vremea se schimbă de vineri

Potrivit meteorologilor, ieri a fost ziua în care România a înregistrat temperaturi record, cea mai mare fiind de 22,4 grade la Turnu Măgurele. 

Ieri a fost o zi istorică pentru România, cu temperaturi record înregistrate în multe locuri. Turnu Măgurele a avut cea mai caldă zi din ianuarie din istorie, cu 22,4 grade, în timp ce recordul precedent de 22,2 grade se înregistrase în 2001 la Oravița. București și alte stații meteorologice au raportat, de asemenea, temperaturi record, potrivit lui Mihai Huștiu, de la Administrația Națională de Metrologie. 

Meteorologul ANM Mihai Huştiu a declarat, la Radio România Actualități, că ”ziua de 18 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă pentru 35 de staţii meteorologice din Oltenia, din Muntenia şi Moldova, vestul Dobrogei şi chiar în sudul Banatului, unde s-au doborât recordurile lunare la staţiile meteorologice din aceste regiuni. Iar la Turnu Măgurele s-a stabilit un nou record absolut pentru luna ianuarie, au fost 22,5 grade, faţă de precedentul record de 22,2 grade înregistrat pe 7 ianuarie 2001, la Oraviţa”.

Şi în Bucureşti s-au înregistrat temperaturi record

"Şi capitala a doborât un nou record, s-au înregistrat 20,6 grade la Băneasa, 20,3 grade la Filaret şi 19,8 grade la Afumaţi, faţă de recordul anterior, care era de 18 grade, iar vremea aceasta extrem de caldă se va menţine şi pe parcursul zilei de joi", a spus Huştiu.

"Vremea se răceşte începând de vineri, începând cu partea de vest, nord-vest a ţării, temperatura va scădea. Aria precipitaţiilor, de asemenea, va fi în extindere şi vorbim de precipitaţii care se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare la munte, dar şi în zonele mai joase din vestul, centrul şi nord-estul ţării", a mai declarat meteorologul.

Potrivit meteorologilor, anul 2022 a fost al treilea cel mai călduros an din istoria măsurătorilor din România, cu o temperatură medie anuală de 11,7 grade, a mai scris sursa citată. 

Citeşte şi Record de temperatură pentru luna ianuarie. Unde au fost peste 22 de grade Celsius

Citeşte şi La zăpada târzie mulţi turişti s-arată! Cornoiu, Salvamont: E un sezon atipic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel