Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

10 porții de fructe și legume prelungesc viața cu 31%. Ce să mâncăm

Andreea Marinas / 11 Martie 2017 / 00:28

Consumul a zece porții de fructe și legume pe zi poate preveni 7,8 milioane de decese premature în fiecare an.

Zece porții de fructe și legume pe zi ne poate prelungi viața cu 31%, potrivit concluziilor unui studiu realizat de o echipă de cercetători britanici de la Imperial College London. Cercetarea a presupus analiza informațiilor din 95 de studii care au analizat obiceiurile alimentare a două milioane de persoane.

Astfel, potrivit BBC citat de Agerpres, a fost calculat că un astfel de obicei sănătos poate preveni 7,8 milioane de decese premature în fiecare an.

O porție înseamnă 80 de grame de fructe și legume - echivalentul unei banane mici, a unei pere sau a trei linguri cu vârf cu spanac sau mazăre.

Spanacul și conopida, la putere

Echipa de oameni de știință au identificat, de asemenea, fructele și legumele ce reduc riscul de cancer și boli de inimă. Pentru scăderea riscului de cancer, cercetătorii recomandă în special: plantele verzi (cum ar fi spanacul), legumele galbene (precum ardeiul), plantele crucifere (de exemplu, conopida).

În vederea scăderii riscului de boli de inimă și de atac cerebral sunt indicate merele, perele, citricele, salatele, plantele cu frunze verzi și cruciferele.

În comparație cu persoanele care nu consumă zilnic fructe și legume, analiza a demonstrat că 200 de grame de fructe și legume reduc riscul de boli cardiovasculare cu 13%, iar 800 de grame scad cu 28% acest risc. De asemenea, 200 de grame pe zi reduc riscul de cancer cu 4% și de moarte prematură cu 15%. 800 de grame scad cu 13% riscul de cancer și cu 31% pe cel de moarte prematură.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a minimum cinci porții de legume pe zi, adică cel puțin 400 de grame.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.22
YesMy