10 lucruri pe care nu le știai despre Shakespeare

Pe 23 aprilie se împlinesc 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare.

Cu toate că Shakespeare este impregnat în cultura și istoria britanică și cei mai mulți oameni, fie au învățat despre el, au citit sau vizionat piesele sale, nu știm de fapt prea multe despre dramaturg. 

Nimeni nu știe de fapt când s-a născut

Nu există înregistrări care să ofere o dată exactă a nașterii lui Shakespeare. Cu toate acestea, ceea ce este înregistrat este botezul lui, la 26 aprilie 1564. Având în vedere că data tradițională pentru a fi botezat în acele zile era la câteva zile de la naștere, este foarte posibil ca el s-ar să se fi născut (precum și a murit), în data de 23 aprilie.

S-a căsătorit când era tânăr 

Shakespeare avea 18 ani când sa căsătorit cu Anne Hathaway, care a fost cu opt ani mai mare decât el. Căsătoria cu o femeie mai în vârstă era controversată la acea vreme, mai ales având în vedere c era însărcinată. Primul lor copil Susanna sa născut la șase luni după ce s-au căsătorit.

Unul dintre copiii săi a murit 

După nașterea Susannei, Hathaway a născut gemei - Judith și Hamnet în 1585. Hamnet a murit la 11 ani.

Nu există descendenți ai lui Shakespeare în viață

Fiica lui Shakespeare, Susanna a avut o fată Elizabeth. Cea din urmă a fost căsătorită de două ori, însă nu a avut niciun copil. Cealaltă fiică, Judith a avut trei fii, însă aceștia au murit și nu au avut copiii.

Anii "pierduți"

Nimeni nu este sigur exact ce a făcut Shakespeare în două perioade de timp pe parcursul vieții sale: 1578-1582 și 1585-1592. Cu toate acestea mai multe teorii au fost făcute. SBT sugerează  că el a fost un profesor de școală în orașul său natal din Stratford-Upon-Avon,  măcelar, funcționar, avocat, soldat sau chiar că el a fugit la Londra.

Tatăl său a fost degustător de bere

Shakespeare a fost unul dintre cei opt copii lui John Shakespeare și Mary Arden. Tatăl lui, John a avut mai multe locuri de muncă, precum mănușar, tăbăcar de piele și agricultor. De asemenea, el a fost ales degustător de bere. 

Familia sa era analfabetă

În ciuda pasiunii Shakespeare pentru limba engleză, se crede că membrii familiei sale erau analfabeți - așa cum erau mulți în acele zile. 

Expresii folosite zilnic

Pe lângă cele 3000 de cuvinte pe care le-a introdus în limba engleză, există și expresii pe care Shakespeare le-a inventat precum: "a sparge gheața", "dragostea e oarbă".

Cunoștințe în afaceri

În timp ce el este cunoscut pentru cele 37 de piese de teatru scrise de el în timpul vieții sale, Shakespeare a fost, de asemenea, un om de afaceri cu pricepere. El avea câteva proprietăți pe numele său: New Place (care poate fi vizitată și astăzi), o vilă și acri de teren agricol din Stratford-Upon-Avon si o gheretă din Londra.

Shakespeare, numele său adevărat?

Nu există nicio dovadă cum că s-ar fi semnat vreodată ca “William Shakespeare”. Avem însă tot felul de variante apropiate (Shaxpere) sau chiar bizare (Shaxberd).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel