Un sociolog analizează șansele lui Băsescu la Primăria Capitalei - EXCLUSIV

Sociologul Vasile Dâncu a analizat, miercuri, la DCNews Live, șansele fostului președinte Traian Băsescu de a câștiga în 2016 alegerile pentru Primăria Capitalei.

”Unii dintre noi credem că Traian Băsescu va candida la București și că va câștiga Bucureștiul. Dvs ce credeți?”, l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe Vasile Dâncu.

”Sondajele pe care le facem noi nu studiază de cele mai multe ori viitorul, decât ca o metodă de verificare. Sondajele vorbesc mai ales despre prezent. Sondajele pot să explice trecutul sau să facă fotografii în prezent, și acestea, fotografii care nu întotdeauna sunt dinamice, în dinamica lor, ci mai degrabă sunt poze statice. 

Traian Băsescu este un jucător politic redutabil, chiar dacă la finalul de mandat parcă a forțat toate limitele, ca și cum n-ar mai vrea să se întoarcă în politică, chiar și declara destul de clar acest lucru. Însă, are o conjunctură acum favorabilă, o conjunctură la care cred că nici nu se aștepta - să nu-și mai dorească nimeni Bucureștiul. Bucureștiul este un fel de Cernobîl politic în acest moment, în care pot circula - probabil așa își închipuie marile partide - doar procurorii dnei Codruța Kovesi, care au costume împotriva contaminării radioactive. (...) Este un oraș apolitic. E foarte interesant și foarte curios.

Nu există, eu n-am mai găsit o țară în care primele două partide să nu se bată pentru capitală, pentru că capitala dă un semn pentru schimbare, și a dat și în România. Ori, Traian Băsescu are acest spațiu. În plus, Traian Băsescu și cunoaște foarte bine acest spațiu.

În condițiile în care nu există candidați serioși, nu există proiecte pentru Capitală, eu cred că oamenilor, bucureștenilor li se pot reactiva simpatii mai vechi”, a comentat sociologul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel