Surpriză colosală într-un sondaj de ultimă oră: PSD a depășit cu mult PNL

Sociologul Marius Pieleanu a dezvăluit, marți seară, rezultate surprinzătoare dintr-un sondaj pe care l-a realizat în perioada 15-23 august, pe un eșantion de 800 de persoane.

Conform cercetării Avangarde, președintele Klaus Iohannis se bucură de încrederea a 61% dintre români, iar Victor Ponta - de cea a 38% din populație. Urmează Gabriel Oprea - 37%, Liviu Dragnea - 36%, Traian Băsescu - 21%, Alina Gorghiu - 20% și Elena Udrea - 8%. 

Citește: Sondaj de ultimă oră: Cum stau partidele, Iohannis și Ponta

Surpriza apare însă când vine vorba de partide.

”Klaus Iohannis este la 61% încredere, mult mai mult decât are Partidul Național Liberal astăzi. Fac o paranteză aici și profit de ocazie. Din punct de vedere al partidelor, recunosc că am măsurat și această chestiune. Ezit să dau planșa cu partidele, pentru că mie, astăzi, Partidul Social Democrat îmi este mult mai sus decât Partidul Național Liberal”, a comentat Marius Pieleanu, în ”Ediția specială” de la Antena 3, moment în care a fost întrerupt de moderatorul Adrian Ursu:

”Vizibil mai sus?”

”Vizibil mai sus! Semnificativ, din punct de vedere sociologic. Am o rezervă, pentru că am cules datele în luna august, și evit să îmi asum public ca planșă, pentru că vreau să mai aștept luna septembrie, să văd cum se așează lucrurile și când într-adevăr am toți oamenii acasă”, a răspuns sociologul.

El a mai arătat că, potrivit cercetării Avandarde, ”ALDE și UNPR pot să intre, astăzi vorbind, în Parlamentul României, spre deosebire de dna Macovei, care mie îmi dă două procente în sondaje. Iar restul partidelor nu contează”. 

Vezi și: Mirel Palada aruncă bomba: Iohannis stă mai prost ca Băsescu în sondaje

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel