CP Tăriceanu: Nu mă cramponez de funcția de președinte al Senatului

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat, luni la Palatul Parlamentului, încercările Opoziției de a schimba actuala majoritate parlamentară din Senat și de a-l revoca din funcție.

Călin Popescu Tăriceanu susține că încercările Opoziției de a schimba actuala majoritate parlamentară din Senat "seamănă puțin cu povestea cu steagurile relatată de Ghiță Pristanda în piesa lui Caragiale", potrivit Agerpres.

"În fiecare săptămână mai sunt racolați câțiva senatori, așa încât probabil că într-o zi o să ne trezim că grupul este mai mare decât numărul senatorilor aleși în Senat", a adăugat Tăriceanu.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu susține că în cazul în care majoritatea parlamentară se va schimba, el nu se va crampona de funcția pe care o deține la Senat. 

"Poziția pe care o ocup este rezultatul unui vot al actualei majorități parlamentare. Dacă se va schimba majoritatea parlamentară, atunci sigur se poate pune problema alegerii unui nou președinte al Senatului, unui alt președinte al Senatului. Eu nu mă cramponez de această funcție. Dar atâta vreme cât am avut un vot din partea colegilor mei, ocup această poziție care este una de reprezentare a Senatului și nimic mai mult", a precizat Călin Popescu Tăriceanu. 

Mircea Geoană anunța, joi, termene clare de timp în care ar urma să fie schimbate majoritățile din Senat și Camera Deputaților. Potrivit senatorului, în maximum o săptămână, va fi concretizată o nouă majoritate în Senat.

Tot săptămâna trecută, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu declara că liberalii au început strângerea de semnături în rândul senatorilor pentru proiectul de hotărâre care vizează revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului și aprecia că acțiunea se va putea concretiza săptămâna aceasta.

Mircea Geoană: Condiţiile pentru schimbarea majorităţii la Senat, apoi la Cameră, reunite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel