Călin Popescu Tăriceanu-Rosen Plevneliev, întâlnire. Ce au discutat

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut vineri o întrevedere cu președintele Republicii Bulgaria, Rosen Plevneliev. 

"Cei doi oficiali au subliniat oportunitatea pe care o oferă statutul de parteneri în cadrul Uniunii Europene, pentru dezvoltarea de proiecte comune care să valorifice instrumentele și mecanismele europene de finanțare, precum cele prevăzute prin Planul Juncker", potrivit unui comunicat de presă. 

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că obiectivele și proiectele prioritare de interes comun vizează dezvoltarea Centralei Hidroelectrice pe Dunăre, realizarea unor studii de fezabilitate pentru construirea de noi poduri peste Dunăre, precum și îmbunătățirea navigabilității pe Dunăre, "fapt ce va servi nu doar interesului României și Bulgariei, ci și regiunii, în ansamblul său".

Președintele Bulgariei a subliniat că România și Bulgaria trebuie să constituie "exemple de cooperare în regiune", evidențiind în context cooperarea "din ce în ce mai strânsă la nivel local, în regiunile de graniță".

În ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen, Rosen Plevneliev a subliniat necesitatea unor eforturi comune pentru soluționarea acestui dosar, ceea ce l-a determinat pe Călin Popescu Tăriceanu să reitereze faptul că "nu există în mod clar nicio legătură între criteriile de aderare la Spațiul Schengen și evaluările din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare".

Cei doi înalți oficiali au evocat bunele relații dintre Parlamentul României și Adunarea Națională a Bulgariei, nivelul ridicat al relațiilor comerciale dintre cele două țări, precum și "colaborarea din ce în ce mai strânsă la nivelul comunităților locale din România și Bulgaria și impactul ei pozitiv, în plan economic și social".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel