Tăriceanu, răspuns pentru Iohannis în cazul Vosganian

Călin Popescu Tăriceanu răspunde criticilor aduse de Klaus Iohannis în cazul lui Varujan Vosganian.

Președintele Senatului spune că după votul din Senat în cazul Varujan Vosganian, parteneriatul propus Parlamentului de șeful statului s-a transformat într-o critică fără menajamente față de opinia exprimată de majoritatea senatorilor.

Călin Popescu Tăriceanu a răspuns, printr-un comunicat de presă, criticilor formulate de Klaus Iohannis și de procurorul general, Tiberiu Nițu, în ceea ce privește avizul negativ dat de senatori în cazul cererii procurorilor pentru urmărirea penală a lui Varujan Vosganian în dosarul Romgaz.

"Dosarul instrumentat de Procuratura Generală şi pentru care s-a cerut votul Senatului nu se referă la presupuse fapte de corupţie ale unui senator, ci pune în discuţie o decizie politică a unui ministru în funcţie, concretizată printr-o hotărâre de Guvern. De aceea pot să afirm că un vot în favoarea cererii procurorului general, aşa cum îşi dorea şi Preşedintele, ar fi creat precedentul potrivit căruia orice decizie a Executivului (deci, potenţial şi a Preşedintelui) şi a oricărei autorităţi publice, ar fi putut fi cenzurată în viitor de către procurori", arată Călin Popescu Tăriceanu, într-un comunicat remis presei, scrie Antena 3.

Călin Popescu Tăriceanu spune că s-ar fi creat un precedent periculos pentru orice decizie a Executivului. În plus, indiferent de ce decizie ar lua Guvernul, aceasta ar putea fi criticată și cenzurată de procurori.

"Un asemenea precedent devenea periculos, pentru că el ar fi deschis calea spre transformarea României într-o republică a procurorilor", se mai arată în comunicat.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, că se aştepta ca Senatul să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian, precizând că votul senatorilor arată că nu s-a înţeles pe deplin necesitatea schimbării.

"Procedurile pentru cererile de încuviințare a reținerii, arestării sau percheziției parlamentarilor și cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniștri și foști miniștri, membri ai Parlamentului, trebuie să devină mai simple și mai transparente. Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înțelege că un Parlament tolerant cu corupția și corupții nu se va bucura niciodată de respectul și încrederea cetățenilor", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Stenograme Varujan Vosganian-Călin Popescu Tăriceanu

Varujan Vosganian a scăpat de urmărirea penală, după ce colegii săi din Senat nu au avizat solicitarea DIICOT, însă noi stenograme îl afundă pe fostul ministru al Economiei. În timpul unei ședințe de Guvern, Varujan Vosganian s-a contrat dur cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu, care acuza că favorurile acordate combinatelor lui Ioan Niculae reprezentau, de fapt, export de subvenție și nu de valoare adăugată. 

VEZI AICI: STENOGRAME TĂRICEANU - VOSGANIAN: Premierul, principalul "denunțător" al ministrului Economiei în dosarul InterAgro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel