ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. TEODOR MELEȘCANU a dezvăluit de ce CANDIDEAZĂ la PREȘEDINȚIE

Independentul Teodor Meleșcanu a dezvăluit în exclusivitate pentru DCNews de ce candidează la alegerile prezidențiale 2014.

"Domnule Meleșcanu, de ce candidați la Președinție?", l-a întrebat jurnalistul Bogdan Chirieac pe fostul director SIE, la DCNews Live.

"E o întrebare foarte bună, pentru că au fost tot felul de discuții, am intrat și foarte târziu în cursă. Eu consider că România, în această perioadă, trece printr-o situație extrem de importantă, în care funcționarea politicii externe devine unul din atuurile principale ale României.

Suntem într-o zonă foarte turbulentă. Nu vorbesc numai de Ucraina, vorbesc și de alte zone puțin mai îndepărtate, cum e Orientul Mijlociu. Și într-o asemenea situație, România are nevoie de un președinte care să fie cu adevărat capabil și să cooordoneze politica externă, pentru că ea se realizează nu numai de către președinte. În practică, ea se realizează mai ales prin intermediul Ministerului de Externe și a Guvernului.

Vezi și: TEODOR MELEȘCANU, la interviurile DC NEWS. Pune-i întrebări

Deci, capacitatea de a face din acest dialog între instituția prezidențială - care are responsabilități în politica externă - și activitatea Guvernului - care este de punere în pagină, în practică a politicii externe - este un lucru esențial pe care am considerat că pot să-l fac, având în vedere experiența, dar și expertiza pe care am avut-o ca ministru de Externe și, după aceea, chiar prin funcția pe care am îndeplinit-o în cadrul SIE.

(...) Avem mare nevoie în perioada în care urmează de credibilitate în politica externă. Avem nevoie de un președinte care cu adevărat să fie respectat și apreciat pentru ceea ce face, nu numai pe plan intern, dar mai ales pe plan extern. Acesta a fost principalul motiv. Am considerat că aș fi în măsură să îndeplinesc acest deziderat", a răspuns Teodor Meleșcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel