Zuckerberg vinde acțiuni Facebook. Ce vrea să facă cu banii obținuți

Facebook, care s-a listat la bursă în luna mai  a anunțat, joi dimineață, că va vinde 70 de milioane de acțiuni clasa A, din care 27 de milioane de acțiuni  vor fi oferite de companie, restul de 43 de milioane de acționari importanți, inclusiv fondatorul și CEO al Facebook, Mark Zuckerberg.

Oferta pe care Zuckerberg o avansează spre vânzare este de 41,35 milioane de acțiuni Facebook, evaluate la aproximativ 2,3 miliarde de dolari, potrivit incont.ro. În urma acestei tranzacţii, puterea de vot a lui Zuckerberg va scădea la 56,1%, de la 58,8%, a precizat compania.

Cu toate acestea, investitorii nu se grăbesc să cumpere acțiuni, mai ales că în urma anunțului, titlurile Facebook au scăzut cu până la 5,3% în sesiunea de tranzacții futures care preceda deschiderea ședinței bursiere de joi pe bursa de la New York.

Întreaga ofertă este evaluată la 3,9 miliarde de dolari, pe baza prețului de la finele ședinței bursiere de miercuri.

Acțiunile Facebook au închis miercuri la New York în urcare cu 1,29%, la 55,57 dolari, nivel la care capitalizarea de piață a rețelei de socializare este de 135,33 miliarde de dolari.

În comunicatul de presă furnizat de Facebook în această dimineață se precizează că fondurile obținute prin vânzarea acțiunilor vor fi utilizate pentru finanțarea capitalului de lucru și alte chestiuni interne.

Același document informează că Zuckerberg va utiliza banii obținuți în urma ofertei, în principal pentru a plăti taxele legate de exercitarea unei opţiuni care îi va permite să obţină un pachet suplimentar de 60 de milioane de acţiuni Facebook clasa B.

 Zuckerberg va deține însă în continuare mai mult de 444 de milioane de acțiuni la rețeaua de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel